Търпението на Дони Ван де Беек вече се е изчерпало и той иска да напусне Манчестър Юнайтед след само една година в клуба, твърди „Дейли Стар“. 

Полузащитникът бе привлечен от Аякс за 40 милиона паунда с големи надежди, но играе рядко, като Оле Гунар Солскяер предпочита вместо него Скот Мактомини, Фред, Неманя Матич и разбира се Пол Погба и Бруно Фернандеш. 

Нидерландецът бе титуляр само в два мача от Висшата лига и затова Ван де Беек планира разговор с изпълнителния директор Ед Уудуърд още преди края на сезона. Той обаче вече е категоричен, че иска да отиде в отбор, където ще играе редовно. 

Във всички състезания халфът има 11 мача като титуляр, а в други 15 случая се появяваше от пейката. В последните седмици лекуваше контузия, но така или иначе ситуацията на „Олд Трафорд“ изобщо не му харесва, тъй като заради нея може и да не попадне и в националния отбор за европейското първенство. 

Липсата на минути вероятно е намалила и цената му, но все пак при създалата се ситуация и за двете страни би било по-добре да се разделят, защото няма особен смисъл толкова скъп футболист да стои на пейката.