Оле Гунар Солскяер ще има задачата да олекоти състава на Манчестър Юнайтед от ненужните футболисти през лятото, с което да събере допълнителни средства за привличане на нови играчи, за да подсили определени позиции.

Според медиите на Острова Хуан Мата, Джеси Лингард, Диого Далот и Фил Джоунс са нарочени за гонене, като се очаква от тях да влязат едни 60 милиона паунда в касата на клуба.

В Англия пишат, че Солскяер ще получи бюджет от 80 млн. паунда за трансфери, а с евентуалните допълнителни 60 от продажбите на четиримата сумата става достатъчна за привличането на някое голямо име на "Олд Трафорд".

В последните дни се завъртя и информацията, че Дони ван де Беек изобщо не е доволен от ролята си на почти неизползвана резерва и е готов да поиска нов трансфер.

Холандецът бе купен през миналото лято, като за него бяха дадени 40 млн. паунда, но през този сезон има изиграни едва 311 минути във Висшата лига, разпределени в 13 мача; или средно по под 24 минути, изчисли webcafe.bg. Освен Ван де Беек през миналото лято бяха взети още Алекс Телес, Факундо Пелистри, Единсон Кавани и Амад Диало, който се присъедини към Юнайтед чак през зимата.

За основни трансферни цели пред Юнайтед отново се спрягат звездите на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд и Джейдън Санчо, но и двамата ще струват поне едни 100 милиона евро. Говори се за купуването и на нов централен защитник, който да партнира на капитана Хари Магуайър, както и, потенциално, за нов опорен халф. Затова "червените дяволи" ще трябва да продават.

Двама от нарочените четирима за продаване вече са наполовина готови. Лингард впечатлява с изявите си като отдаден под наем в Уест Хем, докато Далот има проблясъци в Милан, където също играе под наем.

Очаква се "чуковете" да покрият исканите 20 млн. паунда за Лингард, а Юнайтед може да вземе едни още около 15 млн. паунда за Далот, ако от Милан решат да го задържат.

За Мата и Джоунс засега няма изявени кандидати. Договорът на 32-годишния Мата изтича през лятото, но от Юнайтед могат да задействат клауза за удължаването му с още 12 месеца, че да вземат някакви пари за него. Говори се за интерес към него от Италия, като се споменават отборите на Ювентус, Интер и Рома.

Фил Джоунс може би ще бъде най-труден за продаване. През последните две години 29-годишният централен защитник постоянно е преследван преследван от контузии и има изиграни едва осем мача от началото на миналия сезон.

Все пак, Нюкасъл, Бърнли и Уест Хем проявяваха интерес към него в последната година и половина, като Юнайтед се надява някой от тях все още да го иска. "Червените дяволи" са готови да продадат Джоунс за сума от рода на десет милиона паунда.