Манчестър Юнайтед успя да победи Милан с 1:0 като гост в среща реванш от 1/8-финалната фаза на Лига Европа.

Първият мач, на "Олд Трафорд", завърши без победител(1:1) и така "червените дяволи" се класират напред с общ резултат 2:1.

През първата част играта бе равностойна. Двата тима не бързаха да предприемат никакви рискове и полувремето премина в приспивно темпо.

Второто полувреме обаче започна ударно за "червените дяволи". Оле Гунар Солскяер пусна в игра Пол Погба, който се нуждаеше само от 3 минути на терена и отбеляза така ценното попадение за Ман Юнайтед, с което класира отбора си на 1/4-финал.

За следващата фаза на турнира се класираха още отборите на Арсенал, Динамо Загреб, Молде, Рома, Виляреал, Аякс и Славия Прага. Жребият е утре от 14:00 часа.


"Червените дяволи" започнаха по-добре мача, но Бруно Фернандеш пропусна добра възможност за откриване на резултата. Милан отговори с удар на Франк Кесие, но Дийн Хендерсън се справи.

В 21-ата минута Даниел Джеймс бе съборен в наказателното, но реферът Феликс Брих прецени, че няма нарушение и играта продължи. В ответната атака Милан бързо изнесе топката, и нападението завърши с удар на Ернандес, но той бе неточен.

В края на първата част Алексис Салемакерс и Раде Кручнич можеха да дадат аванс на "росонерите", но двамата пропиляха добри шансове и така двата тима се прибраха на почивка при нулево равенство.

Три минути след подновяването на играта гостите откриха резултата. Момчетата на Солскяер организираха преса в наказателното поле на Милан, Меите бе притиснат и сгреши. Топката се озова в току що появилия се в игра Пол Погба, който технично прати топката във вратата на Донарума. Стражът нямаше какво да направи.

В 74-тата минута Златан Ибрахимович надскочи Люк Шоу в наказателното поле на Юнайтед и стреля опасно с глава, но Дийн Хендерсън се отличи с ювелирно спасяване. Страхотен рефлекс.

Докрая на срещата Милан опита хаотичен натиск, но до по-сериозна ситуация пред вратата на "червените дяволи" така и не се стигна и така Юнайтед успя да се класира в следващата фаза на турнира.


Милан - Манчестър Юнайтед 0:1 (1:1 в първия мач)

Голмайстори:

0:1 - Погба 48'

Стартови състави:

Милан: 99. Донарума, 20. Калулу, 23. Томори, 24. Кяер, 19. Ернандес, 33. Крунич, 79. Кеси, 18. Меите, 7. Кастайехо, 10. Чалханооглу, 56. Салемакерс

Треньор: Стефано Пиоли

Манчестър Юнайтед: 26. Хендерсон, 29. Уан.Бисака, 2. Линдельоф, 5. Магуайър, 23. Шоу, 39. Мактомини, 17. Фред, 11. Грийнууд, 18. Фернандеш, 21. Джеймс, 10. Рашфорд

Треньор: Оле Гунар Солскяер

Съдия: Феликс Брих, Германия
Стадион: "Джузепе Меаца", Италия