Вратарят на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън използва всеки шанс даден му от Оле Гунар Солскяер и изникват въпроси, свързани с бъдещето на Давид Де Хеа.

В последните месеци Де Хеа буквално минава между капките, докато Дийн Хендерсън оставя своя отпечатък и допринася за добрите резултати на клуба.
Победата над Милан с 1:0 тласна вратарската дилема в полза на Хендерсън, което не е никак добра новина за армията от непоколебими привърженици на Де Хеа.

Голямото спасяване на Хендерсън срещу Милан успя да обезличи Златан Ибрахимович, един от последните мохикани на европейския футбол и бивш играч на "червените дяволи".

Оле Гунар Солскяер обаче, не е много склонен да направи тази съществена промяна на вратарския пост, което донякъде обяснява сдържаността му, когато се налага да похвали Хендерсън. Но след сухата мрежа на "Сан Сиро", която е 11-та от 18-те изяви за Юнайтед - норвежецът нямаше как да остане безразличен.

„Това беше спасяване, което трябваше да направи миналата седмица“, сподели Солскяер като част от полукритика. “Беше подобно. Много съм доволен от него, разбира се. Страхотно спасяване", добави той.

"Отборната игра е всичко. Започва с интензивна преса отпред, и преминава към шестимата играчи в защита и вратаря. На всички е видно на какво са способни те. Много съм доволен от защитната основа, която ни дава шанс да пелечим мачовете".

Малките дози похвала за Хендерсън от Солскяер отново бяха обединени в по-общи коментари за защитата на Юнайтед, но е факт, че откакто Де Хеа излезе в бащинство, Хендерсън почти не допуска грешки. Реално той е инкасирал само един гол в последните си осем участия.

Хендерсън може да не съответства на профилите на Шмайхел, на Ван дер Саар или дори на Де Хеа, но няма съмнение, че бъдещето е пред него и в Юнайтед могат да бъдат спокойни за вратарския си пост.