Оле Гунар Солскяер обяви, че отново би започнал със същия състав и не съжалява за избора си, въпреки отпадането от Лестър на 1/4финалите за ФА Къп. 

Норвежецът остави на пейката много от титулярите сред които Бруно Фернандеш и  Люк Шоу, а тимът му така и не успя да се стигне до обрат. 

„Отново бих започнал със същия състав. Смятахме, че Погба и Ван де Беек могат да играят повече от 45 минути. В крайна сметка на Бруно се натрупаха много мачове и това бе шанс за останалите. Фернандеш искаше да играе, но понякога трябва да взимаш решения за доброто на отбора” обясни Солскяер. 

„Започнахме с отбор, който сметнахме, че ще ни донесе победата или пък ще постави основите за това да спечелим. Не успяхме обаче да намерим обичайната си енергия и в крайна сметка е нормално да сме разочаровани, след като отпадаме. Натовареният график се оказа решаващ, тъй като в четвъртък мачът бе твърде важен” добави Солскяер. 

Неговият тим заличи изоставането си през първото полувреме и на почивката резултатът бе 1:1, но след нея Лестър вкара още два гола и стигна до полуфиналите.