Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще получи нов договор с клуба и сериозно увеличение на заплатата си, независимо дали ще спечели трофей през този сезон, пише „Мирър“. 

Червените дяволи са твърдо в Топ 4 на Висшата лига, а след като отпаднаха от ФА Къп шансовете им за отличие минават само през триумф в Лига Европа, където са на 1/4финал срещу Гранада. 

Според изданието обаче, бъдещето на норвежеца не зависи от спечелените купи, тъй като изпълнителният директор Ед Уудуърд е твърдо убеден, че именно това е правилният специалист да води отбора напред. 

Затова Солскяер ще подпише нов 2-годишен контракт с опция за още един сезон, според който заплатата му ще бъде вдигната до 10 милиона паунда на сезон. В момента той получава по 7,5 милиона, така че увеличението наистина е сериозно. Настоящият договор на наставника е до лятото на 2022-а. 

Счита се, че прогресът който отборът регистрира е дори по-голям от предварително очакваното, така че Оле се справя повече от добре, въпреки някои колебания и серия лоши мачове. Тимът има 8 точки аванс пред 5-ия в класирането и е сигурен за Шампионската лига.