Манчестър Юнайтед постигна пореден обрат през сезона. Този път "червените дяволи" победиха Тотнъм с 3:1, след като на почивката изоставаха с 0:1. Това се случи в голямото дерби от 31-вия кръг на английската Висша лига, което се игра на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Двата тима изиграха страхотен двубой. Домакините взеха аванс в 40-тата минута чрез Хюн Мин Сон.

"Червените дяволи" възстановиха равенството в началото на втората част. Голмайстор бе Фред(57'). Пълният обрат стана факт десет минути преди края, когато Единсон Кавани препарира Юго Лорис след страхотен плонж в наказателното поле. Дълбоко в добавеното време се разписа и Мейсън Грийнууд и подпечата успеха за гостите.

Така Ман Юнайтед се доближи на 11 точки до лидера Ман Сити, като "червените дяволи" имат и мач по-малко. Тотнъм пък заема 7-ма позиция и вече е на 6 пункта от Топ 4.


Срещата започна с домакински натиск и още във втората минута Лукаш Моура излезе на стрелкова позиция, но изтрелът му бе блокиран от Люк Шоу. Топката излезе в корнер, от който все пак не произлезе нищо.

В следващите 10-15 минути играта се успокои и действията се развиваха предимно в центъра на терена, като двата тима действаха много предпазливо.

В 17-тата минута дойде и първото по-опасно положение за "червените дяволи". Единсон Кавани изведе Маркъс Рашфорд в наказателното поле и англичанинът отправи силен шут, но след рикошет в бранител в бяло, кълбото мина покрай гредата и Юнайтед получи само ъглов удар.

Десет минути преди края на първата част Единсон Кавани отбеляза попадение, но след преглед на ситуацията със системата ВАР то бе отменено. Малко по-рано при атаката Скот Мактомини удари Сон в лицето, а това остана незабелязано от рефера. Все пак след прегледа на положението справедливостта възтържествува и голът бе отменен.

Така се стигна до 40-тата минута на мача, когато Тотнъм излезе напред в резултата. Хюн Мин Сон получи отлично, прострелно подаване в наказателното поле и необеспокояван от никой успя с едно докосване да прати топката зад Дийн Хендерсън. Това е 14-то попадение на корееца за "шпорите" през сезона.

Гостите опитаха веднага да отвърнат на удара с хаотичен натиск, но след първите 45 минути Тотнъм все пак се прибра на почивка с гол аванс.

Втората част започна с натиск на Манчестър Юнайтед и гостите създадоха няколко опасни атаки към вратата на домакините. При най-опасната от тях Скот Мактомини отправи страхотна тупалка към Юго Лорис, но стражът на Тотнъм се справи страхотно.

Възелът около вратата на Тотнъм се затягаше и само 2 минути по-късно Юнайтед възстанови паритета. Кавани излезе очи в очи с Лорис и нанесе удар. Вратарят изби, но право в краката на Фред, който нямаше какво друго да направи освен да изравни резултата. 1:1!

В 63-тата минута Бруно Фернандеш опита късмета си с изстрел от около 30 метра, но Лорис отново се справи по великолепен начин и с една ръка успя да опази вратата си.

Хари Кейн можеше да изведе своите отново напред в 72-рата минута, но и Дийн Хендерсън демонстрира класата си, като своя колега на отсрещната врата и спаси своя тим.

Ситуациите пред двете врати валяха една след друга, но по-напористият тим се оказа този на Юнайтед. В 80-тата минута Бруно Фернандеш достави страхотно подаване към Единсон Кавани, който с плонж препарира Юго Лорис и пълният обрат стана факт.

Малко след това Кавани можеше да си отбележи автогол, но за негово щастие топката срещна напречната греда. Юнайтед оцеля.

Дълбоко в добавеното време Мейсън Грийнууд подпечата успеха за "червените дяволи" с 3-ти гол и тимът от Манчестър си тръгна с пълния актив от точки.


Тотнъм - Манчестър Юнайтед 1:3

Голмайстори:

1:0 - Сон 40'
1:1 - Фред 57'
1:2 - Кавани 80'

1:3 - Грийнууд - 96'

Стартови състави:

Тотнъм: Лорис, Орие, Родън, Дайър, Регилон, Ндомбеле, Хойберг, Ло Селсо, Лукаш, Сон, Кейн

Мениджър: Жозе Моуриньо

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Мактомини, Фред, Погба, Фернандеш, Рашфорд(Грийнууд - 71'), Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер