“Тотнъм” определи като "отвратителни" расистките нападки към корейския нападател Сон Хюн-Мин. Той бе обект на жестоки обиди в социалните мрежи след поражението с 1:3 срещу “Манчестър Юнайтед”.

Сон изведе "шпорите" напред в резултата, но "червените дяволи" стигнаха до пълен обрат с попадения на Фред, Единсон Кавани и Мейсън Грийнууд.
"Нов мач и нови отвратителни думи към наш футболист. Докладвахме и този случай на социалната платформа. Очакваме пълно разследване и от Висшата лига, за да определим най-ефектнивния начин за борба с тези неща. С теб сме, Сони", написаха от “Тотнъм” в Туитър, предава Монитор.

Причина за обидите към Сон пък бе отменено попадение за „Юнайтед“ при резултат 0:0 Повторенията показаха, че Скот Мактомини от “червените дяволи“ съвсем леко плесва през лицето азиатеца в опит да запази топката. Очевидно контакт имаше, но твърде лек, за да падне играчът на “Тотнъм” изключително артистично. Решението обаче бе за нарушение и голът на Единсон Кавани, вкаран секунди по-късно, бе отменен.