Манчестър Юнайтед постигна втора победа срещу Гранада и по този начин се класира на 1/2-финал в Лига Европа. "Червените дяволи" победиха своя съперник с 2:0 на "Олд Трафорд" и с общ резултат 4:0 продължават в следващата фаза.

Домакините започнаха мача много силно и още в 6-тата минута отбелязаха гол, с който отчаяха Гранада. Попадението бе дело на Единсон Кавани и това успокои играта на Юнайтед. Вторият гол падна в последната минута на мача, когато бранителят на Гранада Вайехо си отбеляза автогол.

В полуфинала Ман Юнайтед ще играе срещу тима на Рома, който също се класира напред след като отстрани Аякс с общ резултат 3:2.


Манчестър Юнайтед започна силно срещата и още в 6-тата минута успя да открие резултата. Алекс Телеш центрира в наказателното поле, където Пол Погба отклони с глава към Единсон Кавани. Топката бе отлична за уругваеца, който от воле прати топката в левия ъгъл на вратата.

Гостите веднага опитаха да отвърнат на удара. Янхел Ерера опита два изстрела от дистанция, но и при двата топката не бе в рамката на вратата и на Де Хеа не му се наложи да се намесва.

В 17-ата минута Пол Погба удари с лакът в лицето капитана на Гранада Херман и това му донесе жълт картон. Картонът се оказа с голяма тежест, защото французинът ще пропусне първия полуфинален двубой.


Десет минути преди края на първата част Неманя Матич намери Бруно Фернандеш с ювелирно подаване. Португалецът без да се замисля нанесе удар от въздуха, но топката премина над напречната греда.

В началото на второто полувреме Гранада достигна до отлична възможност за изравняване. Димитри Фолкие центрира в наказателното поле, където Хорхе Молина не успя да нанесе добър изстрел с глава, след което топката се отби в тялото на Аарън Уан-Бисака и се насочи към вратата, но Де Хеа внимаваше и улови.

В 56-ата минута, играещият много активно, Бруно Фернанйдеш центрира към Единсон Кавани. Уругваецът се измъкна от защитата и се опита да нанесе изстрел с глава, но уцели топката с рамо и топката прелетя покрай десния страничен стълб.

Четвърт час преди края Алекс Телеш опита късмета си от пряк свободен удар, но и този изстрел не намери очертанията на вратата.

Първият точен удар във вратата на домакините дойде чак в 85-тата минута. Полузащитник на Гранада отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле, но Давид Де Хеа демонстрира, че не е заспал и успя да улови топката.

В последната минута на мача Юнайтед стигна и до втори гол. Алекс Телеш центрира в наказателното поле към Хуан Мата. Испанецът скочи, но не успя да докосне топката. Това изненада и заблуди защитникът на гостите Вайехо и той си отбеляза ефектен автогол.

Манчестър Юнайтед - Гранада 2:0

1:0 - Кавани 6'
2:0 - Вайехо 90' - автогол

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Аксел Туанзебе, Виктор Линдельоф, Алекс Телеш, Неманя Матич, Фред, Пол Погба, Бруно Фернандеш, Мейсън Грийууд, Единсон Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Гранада: Руи Силва, Димитри Фолкие, Хесус Вайехо, Херман, Карлос Нева, Анхел Монторо, Максим Гоналон, Янхел Ерера, Кенеди, Дарвин Мачис, Роберто Солдадо

Треньор: Диего Мартинес