Оле Гунар Солскяер се цели в силен финал  на сезона, след като Манчестър Юнайтед стигна до полуфиналите в Лига Европа след 2:0 над Гранада снощи. 

Миналата година Червените дяволи така и не успяха да преодолеят тази фаза в трите надпревари, в които стигнаха до нея, а и през тази отстъпиха в полуфинала за Купата на Лигата, но сега амбициите са за триумф в надпреварата, в която следващият съперник е Рома. 

Предстоящите мачове върнаха спомените за случилото се през 2007-а, когато двата тима пак бяха един срещу друг в Европа, а Юнайтед спечели с общото 8:3, като Солскяер игра и в двата мача, вторият от които завърши 7:1. 

„Загубихме като гости с 1:2, но мениджърът бе изключително щастлив, въпреки това. Никога не съм виждал Сър Алекс толкова доволен след поражение, но той бе сигурен, че ще се справим на реванша. Сега също действахме солидно, бяхме дисциплинирани и спечелихме шанс да стигнем до финал“ заяви Солскяер. 

„В крайна сметка на този етап от турнирите противникът винаги е силен. Срещнахме сериозни отбори в миналото, но сега сме амбицирани да стигнем до битката за трофея. Момчетата са амбицирани и отдадени и искат да забравят разочарованията от миналото и да приключим кампанията максимално позитивно“ добави норвежецът, който защити смяната на Пол Погба след първото полувреме, след като французинът рискуваше да бъде изгонен. 

„Не исках да рискувам ситуация, при която той закъснява за единоборство и бива изгонен. Освен това Дони (Ван Де Беек) се нуждаеше от мач и се справи добре“ каза още Солскяер.