Манчестър Юнайтед се наложи над коравия отбор на Бърнли с 3:1 на "Олд Трафорд".

Мейсън Грийнууд (48‘, 84‘) се превърна в герой за "червените дяволи", отбелязвайки две от попаденията. Другото бе дело на Единсон Кавани в добавеното време на срещата. За "виненочервените" Джеймс Тарковски отбеляза единствения гол в 50-ата минута.

По този начин Ман. Юнайтед се доближи на 8 точки от лидера във Висшата лига – Ман. Сити.

Отборът на Оле Гунар Солскяер записа пета поредна победа във всички турнири, с което събра актив от 66 пункта.

Бърнли вече е в серия от 3 последователни поражения и продължава да трепери за оставането в елита на английския футбол. Тимът на Шон Дайш остава над чертата, но е само на 6 точки пред 17-ия в таблицата Фулъм.


Гостите започнаха вихрено и още в 15-ата секунда Крис Ууд прати топката във вратата на "червените дяволи". Попадението обаче бе отменено заради засада, за която останаха известни съмнения от страна на Бърнли.

Повторенията все пак показаха, че такава има и отсъждането на страничния съдия е правилно.

Манчестър Юнайтед отговори с опасен удар на Пол Погба, но със сетни усилия Пийкок-Фаръл успя да избие в корнер.

Малко преди да измине половин час игра Маркъс Рашфорд застраши противниковата врата и отново стражът на "виненочервените" се оказа последна пречка пред гола.

В 38-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата. Мейсън Грийнууд се оказа на празна врата, но се размина с топката и не съумя да засече подаването на Рашфорд.

Малко след това Ууд отправи изстрел, който обаче не намери целта.

Още преди да са изминали 120 секунди след почивката "червените дяволи" излязоха напред в резултата. Рашфорд пусна кълбото към наказателното поле, а Бруно Фернандеш много хитро я прескочи. Тя попадна в непокрития Грийнууд, който стреля от движение и преодоля Пийкок-Фаръл – 1:0.

Само 2 минути по-късно Бърнли възстанови равенството чрез Тарковски, който реализира след ъглов удар.

В 84-ата минута, с доза късмет, Мейсън Грийнууд се разписа за втори път в срещата. Англичанинът стреля по диагонала, а топката се отби в противников играч и влетя в мрежата на гостите – 2:1.

Във втората минута от добавеното време Кавани също записа името си сред голмайсторите, с което оформи и крайния резултат.

Манчестър Юнайтед – Бърнли 3:1

Голмайстори:

1:0 – Грийнууд 48‘

1:1 – Тарковски 50‘

2:1 – Грийнууд 84‘

3:1 – Кавани 90+3‘

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред (Кавани – 46‘), Фернандеш, Погба, Рашфорд (Де Беек – 84‘), Грийнууд

Бърнли: Пийкок-Фаръл, Тейлър, Мий, Тарковски, Лоутън, Корк, Уестууд, Браунхил (Видра – 88‘), Гудмундсон (Родригес – 88‘), Макнийл, Ууд