Най-големият мач в английския футбол „Манчестър Юнайтед“ – „Ливърпул“ може да остане скрит за милиони по телевизията. Гигантите „Скай Спортс“ и ВТ са съпричастни на бойкота, който клубовете от Висшата лига обяви на социалните мрежи заради постоянни расистки обиди към футболисти, пише "Труд".

И планират бойкот на следващия кръг, когато се играе и големият мач. Клубовете вече решиха, че от петък до понеделник ще закрият своите страници във фейсбук, туитър и инстаграм. Призоваха същото да направят и всички свои служители. „Скай Спортс“ и ВТ са платили милиарди за правата на мачовете, но също искат да участват в протеста.

В същото време базата на „Манчестър Юнайтед“ попадна под обсада от хиляди фенове, искащи напускане на собствениците – американското семейство Глейзър. Причината е съгласието им да се включат в продължилия два дни проект за Суперлига. Един от фамилията – Аврам Глейзър, отказа да се извини. Янките са готови да се разделят с „Юнайтед“ за 4 милиарда паунда, а го купиха за 800 милиона през 2005 година. Феновете запалиха стотици жълти и зелени факли пред базата – цветовете на отбора, с които е започнал съществуването си.