Манчестър Юнайтед и Лийдс си спретнаха равенство 0:0 в "Дербито на розите" и си поделиха по точка.

Така Юнайтед продължава да е на второ място в класирането с 67 точки, докато Лийдс е на 10 позиция с 47 пункта.

Като цяло гостите доминираха, създадоха половин дузина голови положения, но така и не успяха да вкарат. От своя страна домакините разчитаха основно на дефанзивна тактика, която в крайна сметка им спечели точката.

Трябва да се отбележи, че феновете на Манчестър Юнайтед не пощадиха любимия си отбор във връзка със Суперлигата. Преди срещата над стадиона мина самолет с банер "Откраднати 2 милиарда - Глейзър вън".


Юнайтед започна по-добре мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле, но така и не се стигаше до сериозни голови възможности.

Най-дейни от състава на Солскяер бяха Рашфорд и Фернандеш, които на няколко пъти сериозно развинтиха отбраната на Лийдс.

От своя страна домакините се бяха прибрали в половината си и много правилно затваряха празните пространстка, което допълнително затрудняваше гостите. В 18-ата минута Юнайтед можеше да вкара. Тогава Рашфорд стреля мощно, но над вратата.

Последва нов шанс за гостите. Фернандеш и Джеймс разцъкаха топката, след което последва удар на Бруно, но Мелие без проблеми улови.

Това бяха силните минути на "червените дяволи", но те не успяха да опънат мрежата на Лийдс. Тези положения стреснаха обаче домакините и те изнесоха играта в по-предни позиции.

В 30-ата минута Далас стреля мощно, но Хендерсън спаси. До края на полувремето Юнайтед отново натисна, но така и не успя да стигне до гол.

Второто полувреме започна с нови атаки на гостите. Играчите на Юнайтед заредиха удари и положения, но така и не се стигаше до гол.

Постепенно футболистите на Лийдс успокоиха темпото и действията се развиваха основно в средата на терена.

В 57-ата минута Бруно Фернандеш получи отлична възможност да отбележи. Португалецът получи топката от Уан-Бисака, но стреля покрай вратата. След това в игра за гостите се появи и Пол Погба, но и той не успя да промени ситуацията на терена.

До края на мача така и не се стигна до голове и двата отбора си поделиха по точка в "Дербито на розите".

Лийдс - Манчестър Юнайтед 0:0

Лийдс: Мелие, Ейлинг, Йоренте, Струйк, Алиоски, Филипс, Коща, Харисън, Далас, Робъртс, Бамфорд 

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Шоу, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Джеймс, Грийнууд, Рашфорд