Манчестър Юнайтед разби Рома с 6:2 на стадион "Олд Трафорд" в първа полуфинална среща от турнира Лига Европа.

"Червените дяволи" започнаха мача силно и още в 9-тата минута Бруно Фернандеш даде аванс на домакините. До края на полувремето обаче Рома успя да направи пълен обрат и с голове на Пелегрини(14'-дузпа) и Един Джеко(34') гостите се прибраха на почивка с гол преднина.

Второто полувреме Юнайтед включи на много високи обороти и момчетата на Оле Гунар Солскяер успяха да отбележат още цели 5 попадения. С два гола на Единсон Кавани(49' 64) домакините излязоха напред в резултата. Бруно Фернандеш(71'), Пол Погба(75') и Мейсън Грийнууд(86') направиха кошмарът за Рома пълен и на практика обезмислиха реванша.


Срещата започна по страхотен начин за "червените дяволи". Още в 9-тата минута чудесна триходова комбинация между Погба, Кавани и Бруно Фернандеш изведе последния сам срещу вратаря и португалецът елеганто копна топката за 1:0.

Само пет минути по-късно Рома отвърна на удара. Погба игра с ръка в наказателното поле и "вълците" получиха 11 метров наказателен удар. Зад топката застана Пелегрини и с хубав, премерен шут прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В средата на първото полувреме Погба можеше да се реваншира за дузпата и нанесе страхотна тупалка от около 25 метра. Вратарят Пау Лопез обаче самоотвержено спаси. При падането обаче стражът получи травма и се наложи да напусне принудително.

В 34-тата минута гостите нанесоха втори удар. Мхитарян пусна пас по конец в наказателното поле към Пелегрини, който с успореден пас намери непокрития Джеко в малкия пенал и босненецът изведе "вълците" напред в резултата.

В самия край на първата част пред Еднисон Кавани се откри чудесен шанс да възстанови равенството. Той напредна отляво и нанесе удар, който вратарят спаси. Топката отново се озова в него и направи втори опит, но бранител на "вълците" се хвърли и успя да блокира изстрела.

Кавани все пак изравни резултата. Това се случи 4 минути след подновяването на играта. "Червените дяволи" организираха бърза контраатака чрез Пол Погба. Французинът подаде към Бруно Фернандеш, който продължи към Кавани и уругваецът прониза Миранда в долния ляв ъгъл. 2:2.

Натискът на домакините ставаше все по-зловещ. Люк Шоу напредна от ляво и върна към Кавани, който от точката за изпълнение на дузпа не намери добре топката и прати високо над вратата.

Обратът стана факт в 64-тата минута. Аарън Уан-Бисака се бе озовал на непривична за него позиция и успя да нанесе удар. Миранда не се намеси добре и прати топката право в краката на Кавани, който от два метра нямаше как да сбърка и вкара втория си гол в мача и третия за Юнайтед.

20 минути преди края и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Смолинг препъна Кавани и реферът бе категоричен. Зад бялата точка застана дежурния изпълнител на тези ситуации за Юнайтед, а именно Бруно Фернандеш и не даде никакви шансове на Миранда.

"Червените дяволи" не спираха да атакуват, а кошмарът за Рома стана пълен в 75-тата. При едно от многото центрирания Погба се озова непокрит в наказателното поле и с глава не остави шансове на Миранда - 5:2!

В 86-тата минута домакините удариха Рома за шести път. Кавани изведе Мейсън Грийнууд отдясно. Той напредна, нанесе удар, Миранда отново не се намеси добре и топката влетя в мрежата му.


Манчестър Юнайтед - Рома 6:2

Голмайстори:

1:0 - Фернандеш 9'
1:1 - Пелегрини 14' дузпа
1:2 - Джеко 34'
2:2 - Кавани 49'
3:2 - Кавани 64'
4:2 - Фернандеш 71'
5:2 - Погба 75'
6:2 - Грийнууд 86'

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Люк Шоу, Скот Мактомини, Фред, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Пол Погба, Единсон Кавани

Треньор: Оле Гунар Солскяер

Рома: Пау Лопес, Крис Смолинг, Браян Кристанте, Роджер Ибанес, Амаду Диавара, Жордан Верету, Рик Карсдорп, Леонардо Спинацола, Лоренцо Пелегрини, Хенрих Мхитарян, Един Джеко​

Треньор: Пауло Фонсека

Главен съдия: Карлос Дел Серо Гранде

Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър