„Моментът за продажба на акциите на Манчестър Юнайтед назря“, категоричен е бившият защитник и капитан на английския отбор по футбол - Гари Невил, в свое изказване като анализатор на Скай Спортс.

Голям брой привърженици на Манчестър Юнайтед организираха протест срещу собствениците на клуба, като дори нахлуха на стадиона и терена. Впоследствие срещата бе отменена заради несигурността на ситуацията.

Ръководството на Висшата лига излезе с официално становище по повод проваления двубой. В позицията се казва: "Феновете разполагат с множество канали, по които могат да направят публично достояние своето мнение, но стореното от една малка група от тях няма оправдание“.

Цитираният от БНР Гари Невил заяви: „Всичко това е следствие на решението на собствениците от преди две седмици. Голяма част от феновете вече не им вярват, а други дори ги презират. Всички фенове трябва да се обединят и да застанат зад това, което тези на Юнайтед направиха в неделя, защото бъдещето на футбола в Англия е застрашено. Не бива да забравяме какво се случи преди две седмици.

Те опитаха да се изолират в затворен турнир, което щеше да бъде огромен удар по всеки друг клуб в страната. Тези клубове искаха да вземат всичките пари и да разрушат пирамидата на изкачване и изпадане. Това е непростимо.

Не можеш да накараш някой да продаде футболен клуб насила, а и Глейзър са показвали в миналото, че са упорити. Понякога обаче идва момент, в който можеш да изкараш цяло състояние от продажба. Може би следващите собственици няма да се справят по-добре с управлението на Юнайтед, но продажбата в момента е най-правилното нещо“.