Манчестър Юнайтед загуби домакинството си на Лестър с 1:2 в двубой от 36-тия кръг на Висшата лига.

Оле Гунар Солскяер бе направил куп промени в стартовия си състав и логично "лисиците" влязоха в мача като фаворит. Още в 10-тата минута те успяха да излязат напред в резултата чрез Люк Томас, но Мейсън Грийнууд възстанови паритета 5 минути по-късно. Лестър нанесе втория си удар в 65-та минута, а автор на попадението стана бранителят Союнджу.

Победата изкачи момчетата на Брендън Роджърс на 3-та позиция с 66 точки, а Юнайтед остава втори със своите 70. Три къга преди края на сезона Ман Сити има 80 точки, което на практика прави "гражданите" шампиони.


Десет минути след началото на двубоя "лисиците" откриха резултата. Айосе Перес намери по великолепен начин Люк Томас в наказателно поле и той реализира великолепен гол с удар от воле, който не остави никакви шансове на Давид Де Хеа. Това бе и първи гол в кариерата на Томас във Висшата лига.

"Червените дяволи се съвзеха и само 5 минути по-късно Мейсън Грийнууд успя да възстанови равенството. Той нахлу отдясно и с техничен удар в далечния ъгъл преодоля Шмайхел за 1:1!

До края на първото полувреме гостите имаха добра възможност отново да излязат напред в резултата и това се случи в 28-мата минута. Юри Тилеманс отправи страхотен удар, който отиваше под напречната греда, но Де Хеа се намеси блестящо и изби в ъглов удар.

В 54-тата минута Алекс Телеш центрира опасно в наказателното поле, Мейсън Грийнууд игра с глава, но след рикошет топката излезе в корнер. Това бе първият ъглов удар за Юнайтед в мача.

Малко по-късно гостите имаха отлична възможност отново да излязат напред в резултата. Келеши Ихиеначо нахлу отляво и отправи удар към вратата, но Де Хеа го парира. Получи се разбъркване, но "червените дяволи" се справиха и успяха да изчистят топката.

В 65-тата минута "лисиците" изпълниха 4-тия си ъглов удар в мача. При него защитникът Союнджу се извиси най-високо и с глава нанесе мощен изстрел, който остави Де Хеа безпомощен.

Малко преди края на мача домакините организираха отлична атака отляво и пред Бруно Фернандеш се откри добра възможност, но той не намери добре топката и тя премина покрай гредата.

Манчестър Юнайтед - Лестър 1:2

0:1 - Люк Томас 10'
1:1 - Мейсън Грийнууд 15'
1:2 - Союнджу 65'

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Байи, Мата, Грийнууд, Амад, Алекс Телеш, Матич, Уилиямс, Ван де Беек, Туанзебе, Еланга

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Союнджу, Олбрайтън, Ндиди, Тилеманс, Томас, Перес, Ихеаначо, Варди

Мениджър: Брендън Роджърс