Манчестър Юнайтед не успя да си подсигури сребърните медали, след като завърши 1:1 при домакинството си на Фулъм. Това се случи в предпоследния 37-ми кръг на английската Висша лига.

Двата тима изиграха доста отворен и атрактивен мач, като за първи път от доста време на трибуните бяха допуснати 10 000 зрители. Единсон Кавани изведе "червените дяволи" напред в резултата в 15-тата минута. След почивката Фулъм успя да изравни резултата чрез Джо Брайън(77') и си тръгна от "Олд Трафорд" с една точка.

Кръг преди края Юнайтед остава на втора позиция със събрани 71 точки, но Лестър все още може да измести тима от там. Фулъм пък отдавна няма шансове за спасение, като заема 18-то място и от следващата година ще се подвизава във второто ниво на английския футбол.


Двубоят започна с натиск на домакините и Единсон Кавани откри резултата в 15-тата минута със страхотен гол с удар от около 35-40 метра. Той не се поколеба да стреля и прехвърля вратаря със страхотен гол.

Десетина минути по-късно Бруно Фернандеш имаше отлична възможност да удвои преднината на своя тим, но Ареола отрази удара му по невероятен начин.

Малко преди края на първата част гостите стигнаха до отлична възможност да изравнят. Адемола Люкман изпревари бранител в червено и излезе сам срещу Давид Де Хеа. Стражът на "червените дяволи" обаче усети накъде ще бие Люкман и улови кълбото.

Няколко минути след подновяването на играта Бруно Фернандеш отправи страхотен изстрел от пряк свободен удар, но за щастие на Ареола и феновете на Фулъм, топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата.

Отборът на Фулъм правеше опасни контраатаки и при една от тях отново Люкман имаше страхотен шанс да възстанови равенството. Давид Де Хеа обаче равенча нападателят на гостите за втори път тази вечер и резултатът се запази.

В 74-тата минута пред Мейсън Грийнууд се откри перфектен шанс да сложи точка на спора. Младокът се откъсна зад защитата на Фулъм и остана очи в очи със стража на гостите. Мейсън нанесе удар, но вратарят спаси. Бруно Фернандеш опита своя късмет при добавката, но изстрелът му бе неточен.

В отвената атака гостите успяха да изравнят. Джо Брайън получи страхотна топка в наказателното поле и с глава прониза Де Хеа за 1:1. При голът останаха съмнения за засада, но след преглед на ситуацията със системата ВАР попадението бе признато.

До края на срещата Юнайтед сякаш се примири с равния резултат и не осъществи сериозен натиск пред вратата на Фулъм.


Манчестър Юнайтед - Фулъм 1:1

1:0 - Кавани 15'
1:1 - Джо Браян 77'

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Туанзебе, Шоу, Мактомини, Фред, Грийнууд, Фернандеш, Погба, Кавани

Фулъм: Ареола, Рийм, Адарабийо, Брайън, Рийд, Карвальо, Лемина, Рийд, Люкман, Замбо Ангиса, Кавайеро