Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд вярва, че тимът е постигнал своето през изминалия сезон - да завърши пред Ливърпул в крайното класиране. В същото време той призова клуба да направи всичко необходимо, за да се подсили с необходимите футболисти от световна класа за новия сезон, за да направи още една крачка напред.

Тимът на Оле Гунар Солскяер зае второто място в лигата и изпревари с пет точки вечния си съперник от "Анфийлд". Това наистина беше значителен прогрес спрямо изоставането от 33 пункта зад "червените" през кампанията 2019/20.

Въпреки изгубения финал в Лига Европа, Фърдинанд смята, че на "Олд Трафорд" е постигнат напредък, а привличането на качествен централен защитник през лятото ще е от голяма полза на Оле.

"Мисля, че в лигата взехме това, което искахме, и отбелязахме подобрение - заяви цитираният от webcafe.bg Рио. - Мисля, че Юнайтед в края на миналия сезон завърши с над 30 точки зад Ливърпул. А сега Ливърпул е зад нас и има своите оправдания и причини за това, но голата истина е, че ги изпреварихме. Това говори за огромно подобрение и в крайна сметка сме втори. В никакъв случай не е нещо огромно, но ако в началото на сезона някой беше прогнозирал, че ще сме втори, нямаше да му повярваме."

Юнайтед завърши на 12 точки зад Манчестър Сити на Пеп Гуардиола, а Фърдинанд посочи острата нужда от нов централен бранител.

"Нуждаем се от добра селекция за проблемните зони. Мисля, че на отбора му трябват централен защитник, както и дясно крило и може би централен нападател."