Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд обясни защо Мемфис Депай се е провалил на "Олд Трафорд". За година и половина в Англия нидерландецът не успя да убеди в качествата си, след което бе продаден в Олимпик Лион.

Оттогава 27-годишният Депай се представя блестящо, като се очаква след края на Евро 2020 да премине в Барселона. Договорът му с Лион изтече след края на сезона, а и самият Мемфис на няколко пъти призна, че иска да играе за Роналд Куман, на когото дължи пробива си в националния отбор.

"Мисля, че е съвкупност от фактори - отговори цитираният от webcafe.bg Фърдинанд пред BBC на въпрос защо Депай не успя в Юнайтед. - Може да не е било правилното време или правилното място за него. Самият той може да не е бил достатъчно зрял за този ход. Също така не трябва да забравяме и фигурата на треньора."

В момента Мемфис е един от лидерите на Нидерландия, която вече постигна две победи на Евро 2020 и гледа уверено към фазата на осминафиналите. Депай също коментира темата в автобиографията си "Лъвско сърце":

"В Юнайтед бях объркан. Трябваше да следвам тактическите указания на Ван Гаал, иначе щях да изгубя мястото си в отбора. Ван Гаал не обича футболисти, които не правят точно това, което казва.

Междувременно отлично знаех, че по този начин няма как да покажа най-добрата си игра - да бягам напред-назад по левия фланг. Не разбирах защо купуваш футболист със специфични качества, които си видял у него в ПСВ и националния отбор, след което не ми позволява да продължавам да изпълнявам тази роля. Това ме объркваше."

Последният мач от груповата фаза за "лалетата" е в понеделник срещу тима Северна Македония, който е с две загуби до момента.