Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов насърчи ръководството на "червените дяволи" да направи опит да привлече още един английски национал, след като си осигуриха преследвания от дълго време Джейдън Санчо.

Става въпрос за Калвин Филипс от Лийдс, който прави много силно европейско първенство и е незаменим в състава на мениджъра Гарет Саутгейт. Халфът е сред големите звезди на "йоркшърци" и успя да заблести и с националната фланелка, доказвайки, че е от световна класа. А това не е останало незабелязано от Бербатов.

"Калвин Филипс отново се открои на полуфинална срещу Дания. Той е един от играчите на турнира и рано или късно очаквам да напусне Лийдс, за да отиде в по-голям клуб. Офертите няма да липсват след края на шампионата. Той играе зряло и знае кога да задържи топката и кога да подава. Бих искал да го видя в Манчестър Юнайтед."

Цитираният от webcafe.bg Бербатов заяви също така, че е много доволен от предстоящия трансфер на Санчо:

"Някои фенове са разочаровани от факта, че Санчо не играе повече за Англия на Евро 2020. Но аз просто съм доволен, че Манчестър Юнайтед най-накрая го взе. Пристигането на Санчо превръща ли отбора сериозен претендент за титлата във Висшата лига? Нямам търпение да го видя с екипа на Юнайтед. Но нека изчакаме и видим как ще се отрази привличането му на шансовете на Юнайтед за първото място. Какво означава този трансфер за Антони Марсиал? Оле Гунар Солскяер ще трябва да върти умно атакуващите си играчи."