Манчестър Юнайтед е получил е получил разрешение да преговаря с Рафаел Варан за личните му условия при евентуално преминаване на „Олд Трафорд“, съобщава „Скай Спортс“. 

Това означава, че защитникът на Реал Мадрид се доближава сериозно до трансфер при Червените дяволи. Ако има съгласие между клуба и играча, което е много вероятно, тогава Юнайтед ще започне разговори и с Реал Мадрид за трансферната сума. 

Счита се, че френският национал е отворен към преминаване на Острова, въпреки че интерес към него има и от Пари Сен Жермен. От Юнайтед обаче ще действат внимателно, тъй като не са забравили случилото се през 2015-а, когато бяха на път да вземат Серхио Рамос, а той в крайна сметка преподписа с Кралете. 

Варан има само още година от договора си с Реал и от месеци твърдо се говори, че няма намерение да го поднови, което означава, че испанците трябва да го продадат, за да получат прилична сума. Счита се, че Реал иска 50 милиона евро, но вероятно ще трябва да се съгласи да получи около 30-40 милиона.