Джеси Лингард иска уверения от мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, че ще играе редовно, иначе ще поиска да бъде продаден още до края на месеца, твърди „Таймс“. 

Норвежецът обаче едва ли може да даде подобна сигурност на играча, който възроди кариерата си през миналия сезон в Уест Хям след серия силни представяния. 

Той направи солидна предсезонна подготовка след завръщането си, но пропусна победата над Лийдс с 5:1 заради Ковид 19. В началото на седмицата обаче отбеляза в контролата срещу Бърнли и сега се очаква да бъде в групата за гостуването срещу Саутхемптън в неделя. 

Солскяер обаче трудно ще може да осигури на Лингард сериозни минути предвид силното начало за Бруно Фернандеш, Пол Погба и Мейсън Грийнууд. Мениджърът ще иска да наложи новото попълнение Джейдън Санчо, Антони Марсиал опитва да си върне титулярното място, а и Маркъс Рашфорд е сериозна опция в предни позиции, след като се възстанови от контузията си и се завърне в игра. 

Затова шансовете на Чуковете да си върнат Лингард изглеждат по-големи, след като за лондончани той се отчете с 9 гола и 5 асистенции в 16 участия и помогна на отбора да завърши 6-и в класирането. Футболистът иска да се върне и в националния отбор, след като малко не му достигна да попадне в групата за Евро 2020.