Кристиано Роналдо премина задължителните медицински прегледи в Манчестър Юнайтед, приближавайки се до завръщане на „Олд Трафорд“.

„Червените дяволи“ обявиха, че са постигнали споразумение с Ювентус за повторното подписване с 36-годишния нападател в петък. Личните условия бяха договорени за двугодишен контракт, като задължителните параметри по сделката ще бъдат финализирани преди крайния срок във вторник вечер.

Клубът от Висшата лига ще плати около 15 млн. евро плюс допълнителни 8 млн. евро под формата на бонуси за капитана на Португалия, който мина медицински прегледи в Лисабон през уикенда. Роналдо вкара 118 гола в 292 мача по време на първия си период в Юнайтед между 2003-2009.

Напускането на Роналдо от Ювентус бе потвърдено от наставника на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри, който разкри, че е разбрал от играча, че „няма намерение“ да представлява повече клуба. Градският съперник на Юнайтед – Манчестър Сити, имаше възможност да привлече 36-годишната суперзвезда, но шампионът на Висшата лига се оттегли от преговорите. /БГНЕС