Арсен Венгер заяви, че решението на Манчестър Юнайтед да си върне клубната легенда Кристиано Роналдо е "емоционално", но "не на 100 процента рационално".

"Червените дяволи" платиха на Ювентус първоначална трансферна сума от 12,9 млн. паунда, за да си осигурят 36-годишната португалска суперзвезда.

Роналдо пристигна в Манчестър в четвъртък вечерта и беше посрещнат на летището от бившия си съотборник Дарън Флетчър, който в момента е технически директор. А легендарният бивш мениджър на Арсенал добре помни годините, в които заедно с Кристиано бяха във Висшата лига.

"Това е любовна история, която е интересна за хората. Той беше привлечен не само по спортни причини, но и нещата са доста емоционални. Мисля, че решението не е на 100 процента рационално. Намирането на баланс в отбора е голямо предизвикателство. Но играчите с голям опит допринасят много", каза цитираният от webcafe.bg Венгер пред BILD LIVE.

Венгер се оттегли като мениджър на Арсенал през 2018 г., а на Острова имаше паметно съперничество с колегата си сър Алекс Фъргюсън, който бе начело на Манчестър Юнайтед.