Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл с 4:1, на стадион "Олд Трафорд", в мач от 4-тия кръг на английската Висша лига.

Голямата новина за "червените дяволи" бе, че трите нови попълнения - Роналдо, Санчо и Варан започнаха в стартовата единайсеторка. Въпреки това Нюкасъл се бранеше отлично през първите 45 минути. "Свраките" обаче капитулираха дълбоко в добавеното време на полувремето, когато Кристиано Роналдо изведе своя отбор напред. Португалската суперзвезда зарадва привържениците на Юнайтед с гол в повторния си дебют за клуба.

Нюкасъл все пак успя да отговори и десет минути след подновяването на играта Сен-Максимиан възстанови равенството. В 62-та минута обаче отново Кристиано Роналдо блесна и направи 2:1. Бруно Фернандеш отбеляза фантастичен гол в 80-та минута, а Джеси Лингард направи 4:1 в продължението на мача.

С победата Ман Юнайтед излезе на 1-во място във временното класиране с 10 пункта, а Нюкасъл се свлече до предпоследната 19-та позиция с едва една точка.


Още в първите минути на мача домакините натикаха своя гост в неговото поле. Първата по-чиста ситуация за Юнайтед обаче дойде чак в 20-та минута. След изпълнение на корнер, Рафа Варан излезе на първа греда и нанесе удар с глава в далечния ъгъл, но топката профуча много близо до гредата и излезе в аут.

Десет минути по-късно Бруно Фернандеш напредна опасно и нанесе удар, който Санчо можеше да засече и да открие резултата, но се размина с топката и тя излезе в аут.

Все пак в добавеното време на първата част "червените дяволи" откриха резултата. Мейсън Грийнууд нанесе удар с левачката, вратарят изби, но топката се озова в Кристиано Роналдо, който хладнокръвно се разписа още в повторния си дебют за Манчестър Юнайтед и взриви препълнените трибуни на стадион "Олд Трафорд".

Домакините започнаха доста високомерно второто полувреме и бяха наказани в 56-та минута. "Свраките" организираха бърза контраатака, при която Сен-Максимиан получи топката, навлезе отдясно в наказателното поле и с шут в далечния ъгъл на Де Хеа успя да изравни резултата.

Само шест минути по-късно отново блесна геният на Роналдо! Люк Шоу напредна с топката през центъра и с външен фалц изведе Кристиано отляво. Португалецът овладя отлично, елиминира съпротивата на бранителя и с левачката прокара топката между краката на вратаря! 2:1 за Манчестър Юнайтед!

В 67-та минута Нюкасъл можеше да изравни за втори път. Жоелинтон блесна със самостоятелен пробив и се озова очи в очи с Де Хеа. Той нанесе мощен шут, но стражът успя с една ръка да избие топката в корнер.

Десет минути преди края "червените дяволи" сложиха точка на спора. Бруно Фернандеш получи топката от Погба и с мощен шут от около 25 метра простреля Уудман за трети път в мача. Изключително красив гол и резултатът стана 3:1!

След този гол темпото поспадна, а феновете на "Олд Трафорд" пееха песни във възхвала на Кристиано Роналдо!

В продължението на мача се разписа и Джеси Лингард и оформи крайния резултат - 4:1!


Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 4:1

Голмайстори:

1:0 - Роналдо 45+2
1:1 - Максимин 56'
2:1 - Роналдо 62'
3:1 - Фернандеш 80'

4:1 - Лингард 90+2

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Варан, Шоу, Уан-Бисака, Погба, Грийнууд, Фернандеш, Санчо, Матич, Роналдо

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Нюкасъл: Уудман, Кларк, Ласелс, Ричи, Хейдън, Манкийо, Алмирон, Уилок, Лонгстаф, Жоелинтон, Максимин

Мениджър:  Стив Брус