Кристиано Роналдо изравни рекорда на Икер Касияс за най-много мачове в Шампионската лига, записвайки 177-ото си участие в турнира.

36-годишният португалец дебютира в надпреварата през 2009-а отново с екипа на Манчестър Юнайтед, като след това игра в турнира още за Реал Мадрид и Ювентус.

Роналдо изравни и друг рекорд, този път на големия съперник на терена - Лионел Меси. Роналдо даде ранен аванс на "червените дяволи" при гостуването на Йънг Бойс, след което обаче, останал с човек по-малко за цял час игра, Юнайтед допусна обрат до 1:2.

Йънг Бойс пък бе 36-ият различен отбор, срещу който Роналдо се разписва, колкото противници е наказвал и Меси в турнира. Кристиано обаче е топ реализатор в турнира със 135 попадения, включително и най-много в една-единствена кампания - 17 през 2013/14.

В допълнение, португалецът е единственият футболист, разписвал се в три финала в Шампионската лига, единственият футболист с гол във всички шест мача от груповата фаза в рамките на един сезон и единственият футболист с гол в 11 поредни мача в Шампионската лига, отбелязва webcafe.bg.