Младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам се радваше на голямо признание, след като реализира прекрасно попадение, даде асистенция за Ерлинг Халанд и помогна за победата на неговия тим с 2:1 над Бешикташ в Шампионската лига в сряда

Това беше още едно доказателство за забележителната зрялост и способността на 18-годишния младок да бъде основен играч на такава крехка възраст.

Не е изненада, че някои от най-големите отбори в Англия проявяват интерес към халфа. Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са сред основните кандидати за подписа на тийнейджъра, който е и английски национал, твърди The Sun.

От Борусия обаче едва ли ще са готови да го продадат през следващото лято, тъй като се очаква тогава Халанд да си тръгне от "Сигнал Идуна Парк", който има клауза за откпуване на стойност от 75 милиона паунда и ще стане активна след края на настоящия сезон.

След като вече се раздели Джейдън Санчо, който премина в Ман Юнайтед това лято, от Дортмунд ще се опитат да задържат Белингам поне за още 12 месеца.