Отборът на Манчестър Юнайтед е регистрирал оперативна загуба от 36,9 милиона паунда за миналия сезон заради ефекта от ковид пандемията, съобщи изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд.

За изминалата година (1 юли 2020 - 30 юни 2021) приходите на "червените дяволи" са спаднали от 509 до 494,1 милиона паунда. Общата загуба на клуба за този период е 92,2 милиона (увеличение от близо 300 процента в сравнение с предишната година), но 66,6 милиона паунда от тях са не-кешови данъчни удръжки и не влизат в крайната сметка.

Бюджетът за заплати на Юнайтед също е нараснал значително - с 13,6 процента до 322,6 милиона паунда. Добрата новина е, че има значителен спад на дълга на клуба, който вече е 419,5 милиона в сравнение с 474 милиона година по-рано.

"Началото на новия сезон е вълнуващо с пълни трибуни на "Олд Трафорд" за първи път от 18 месеца насам. Изключително радостни сме от завръщането на Кристиано Роналдо, както и привличането на Рафаел Варан, Джейдън Санчо и Том Хийтън, с което допълнително подсилихме първия си състав и продължихме прогреса под ръководството на Оле. Това стана възможно, благодарение на нашия оперативен модел, който съчетава устойчиви инвестиции в отбора и солидни комерсиални приходи", коментира Уудуърд.