Оле Гунар Солскяер защити и похвали футболистите си, след като снощи Манчестър Юнайтед отпадна от турнира за Купата на Лигата след 0:1 срещу Уест Хям у дома. 

В двата тима имаше общо 21 промени от двубоя между тях от първенството в неделя, а ранен гол на Мануел Лансини донесе успеха на Чуковете и така Червените дяволи рано загубиха възможност да спечелят надпреварата, в която стигаха до полуфиналите в последните два сезона. 

На Острова изтъкнаха, че „Карабао Къп“ е бил доста добър вариант за вдигането на трофей, което Юнайтед не е правил вече 4 години, което е най-дългата „суша“ за клуба от 1989-а година насам. 

„Отново започнахме лошо и това е нещо, за което трябва да вземем мерки. След това играхме силно за дълги периоди и без съмнение се старахме и опитахме да променим нещата. Когато имаш 27 изстрела е ясно, че момчетата са имали голяма амбиция. Трябваше да получим и дузпа, след като Нобъл събори Джеси“ заяви норвежецът. 

„Може би не успяхме да създадем достатъчно чисти положения, но ги притиснахме сериозно. Понякога обаче натискът не води до нищо. В края рискувахме повече и те можеха да вкарат отново. В крайна сметка сезонът е дълъг, но не мога да виня футболистите за липса на отношение и желание. Промените бяха необходими, тъй като ни очакват големи мачове“ добави наставникът. 

„Знаем, че сме в началото на изтощителна кампания. Участваме в Шампионската лига, ФА Къп и Висшата лига и ни предстоят много мачове. Ще се стремим обаче към постигането на максимални резултати. Започнахме добре сезона, като изключим това отпадане, което не е приятно. В Европа също загубихме, но ще сме готови за събота“ изтъкна още Солскяер.