Манчестър Юнайтед е склонен да се откаже от преследването на халфа на Уест Хям Деклан Райс. На "Олд Трафорд" имат сериозен интерес към 22-годишния футболист, но е все по-вероятно да не отправят оферта за него.

Причината за това е прекалено високата цена, която "чуковете" са му поставили, твърди ESPN.

Оле Гунар Солскяер е голям почитател на Райс и иска да го има в състава си. Част от шефовете в клуба обаче не са съгласни с този трансфер. Те смятат, че играчът няма качествата да вдигне особено нивото на отбора. Освен това те са на мнение, че цената от 90 милиона паунда, поставена от Уест Хям, е твърде висока.

Затова от Манчестър Юнайтед вече се оглеждат за алтернативни варианти за подсилване на халфовата линия, а трансферът на Райс остава на заден план.

Английските медии твърдят, че "червените дяволи" вече са насочили погледите към други цели. Освен това от "Олд Трафорд" със сигурност ще се стремят да привлекат нападателя Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд през следващото лято.

Райс обаче остава в полезрението на други два английски гранда - Манчестър Сити и Челси. Футболистът продължава да се представя на високо ниво и от началото на настоящи сезон, като вече има 1 гол и 1 асистенция в 6 изиграни мача.