Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Астън Вила на "Олд Трафорд" в мач от 6-тия кръг на Премиер лийг.

"Червените дяволи" се замесиха в пореден драматичен мач. Този път Юнайтед загуби вкъщи от бирмингамци с 0:1, след като допусна гол в 88-а минута на двубоя. В продължението на мача домакините получиха право да изпълнят дузпа, но Бруно Фернандеш прати топката високо над вратата.

Само преди няколко дни Юнайтед отново загуби, но в турнира "Карабао къп", където "червените дяволи" отстъпиха на състава на Уест Хям.

Това бе първа загуба на Юнайтед през сезона и момчетата на Оле Гунар Солскяер се свлякоха до 4-томясто в класирането.


В 18-та минута домакините имаха първата добра възможност да открият резултата. Мейсън Грийнууд блесна със самостоятелен пробив и нанесе удар, но той бе твърде анемичен и Емилиано Мартинес улови с лекота.

Малко след това Оли Уоткинс нанесе страхотен шут по земя, но Давид де Хеа демонстрира класата и отрази изстрела му.

Минута преди края на полувремето Хари Магуайър се извиси най-високо в наказателното поле след изпълнение на корнер и с глава насочи прецизно топката в десния ъгъл, но вратарят на Вила блесна с феноменално спасяване.

В 69-та минута Давид де Хеа отново показа класата си. Той отново спаси шут на Оли Уоткинс. Този път топката бе насочена в левия ъгъл на вратата, но испанецът се справи блестящо.

Така се стигна до 88-ма минута на мача. Гостите изпълниха корнер, при който Кавани изпусна Кортни Хаус. Бранителят излезе на първа греда и с глава нанесе удар, който нямаше как да бъде спасен от Де Хеа.

Голямата драма се случи в добавеното време на мача. Реферът отсъди дузпа в полза на "червените дяволи", а зад топката изненадващо застана Бруно Фернандеш. Кристиано Роналдо все още бе на терена, но с изпълнението се нагърби неговият сънародник. Ударът на Бруно обаче бе разочароващ. Той прати топката на около 5 метра над напречната греда и така бирмингамци изтръгнаха трите точки.

Манчестър Юнайтед - Астън Вила 0:1

Голмайстор:

0:1 - Кортни Хаус 88'

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Варан, Уан-Бисака, Мактомини, Фред, Грийнууд, Фернандеш, Погба, Роналдо

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Астън Вила: Мартинес, Таргет, Мингс, Хаус, Найло, Кеш, Рамзи, Луиш, Макгин, Ингс, Уоткинс

Мениджър: Дийн Смит