Маркъс Рашфорд разкри в понеделник, че се надява да поднови съвсем скоро леки контактни тренировки с Манчестър Юнайтед, продължавайки възстановяването си от операция на рамото.

Английският нападател все още няма официален мач този сезон след операция миналия месец. 23-годишният футболист публикува съобщение в Туитър, което гласеше следното: „Честит понеделник. Ще се видя с лекаря в петък за консултация. Ще получа зелена светлина да се присъединя отново към контактни тренировки“, сподели той в социалните мрежи.

Играейки с проблема в рамото през по-голямата част от миналия сезон, Рашфорд избра да бъде част от състава на Англия за Евро 2020, вместо да легне под ножа. Операцията се проведе на 6 август и Рашфорд заяви след това, че „всичко е преминало успешно“.

Той пропусна осем мача във всички турнири този сезон за „червените дяволи“, които приемат испанския Виляреал в Шампионската лига в сряда в повторение на финала от Лига Европа миналия сезон, спечелен от „жълтата подводница“ след изпълнение на дузпи.

След това тимът на Оле Гунар Солскяр приема Евертън във Висшата лига в събота следобед. Рашфорд пропусна и световните квалификации на Англия с Унгария, Андора и Полша.