Манчестър Юнайтед отново разочарова феновете си, след като стигна само до 1:1 срещу Евертън у дома във Висшата лига. 

Червените дяволи не играха добре, а оставянено на Кристиано Роналдо на пейката, със сигурност ще доведе до критики към Оле Гунар Солскяер. 

Домакините поведоха в края на първото полувреме, но след  почивката Евертън изравни, а и с оглед на показаното определено заслужаваше да вземе нещо от мача. 

Така и двата тима имат по 14 точки от 7 мача и докато за Карамелите това е отлично, но Юнайтед взе едва точка от две поредни домакинства, което е разочароващо. 

Голямата новина в състава на домакините бе липсата на суперзвездата Кристиано Роналдо, който започна на пейката. Единсон Кавани стартира, а Мейсън Грийнууд и Антони Марсиал също действаха в нападение. Пол Погба също получи място сред резервите, като бе заменен от Скот Мактомини. Хари Магуайър липсваше, но Люк Шоу бе на линия. Единствената промяна за Евертън бе включването на Антъни Гордсън вместо Алек Айоби. 

Първото положение бе за домакините, след като в 7-ата минута Уан-Бисака центрира опасно, а Марсиал засече с глава на далечната греда, но неточно. Французинът определено трябваше да се справи по-добре. 

Евертън отговори с опасна ситуация пред Рондон, но Варан го блокира. Кавани също получи шанс да стреля с глава, но Пикфорд се справи с неговия изстрел и изби. Последваха добри минути за Карамелите. Удари на Рондон и Таунзъндс бяха блокирани, а Де Хеа отрази и опит на Грей отдалеч. 

Малко преди паузата обаче, Червените дяволи поведоха. Грийнууд намери Фернандеш, който веднага подаде вляво към Марсиал, който бе свободен, тъй като защитниците тръгнаха към португалеца. Французинът стреля силно и след лек рикошет в Йери Мина Пикфорд бе безпомощен – 1:0 за домакините. 

Евертън действаше по-активно в началото на второто полувреме и в 65-ата минута стигна до изравняването. След корнер за Юнайтед Карамелите контраатакуваха като Грей намери Дукуре, който изведе Таунзънд и той прати топката в далечния ъгъл за 1:1. Хубав гол, а Таунзънд се израдва и като Роналдо, за да го провокира още повече. Това бе 5-ият му гол за сезона. 

Домакините бяха стъписани и дълго време не успяха да създадат нищо опасно. Чак в 76-ата минута Роналдо стреля, но неточно. Червените дяволи опитаха да натиснат и при една ситуация Погба стреля, но топката бе трудна. 

В 85-ата минута „Олд Трафорд” изтръпна. Том Дейвис се освободи и можеше да стреля, но намери добре Йери Мина, който вкара. За радост защитникът се оказа в засада и голът бързо бе отменен. Късмет за Юнайтед. 

В добавеното време Санчо стреля слабо и не затрудни Пикфорд и така двубоят завърши отново разочароващо за тима на Оле Гунар Солскяер. 

Манчестър Юнайтед – Евертън    1:1

1:0    Марсиал 43
1:1    Таунзънд 65

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Варан, Шоу, Мактомини, Фред (71 Погба), Фернандеш, Грийнууд, Марсиал (58 Санчо), Кавани (58 Роналдо)
Евертън: Пикфорд, Годфри, Кийн, Мина, Дин, Дукуре, Алан, Гордън (72 Дейвис), Грей (92 Добин), Таунзънд, Рондон