Манчестър Юнайтед ще получи едва 15 милиона паунда за Джеси Лингард през януари, който е в последната година от договора си и отказва да подпише нов. 

Според вестник „Сън” 28-годишният английски национал иска гаранции, че ще играе редовно, които няма как да получи и дори не се блазни от заплата от по 135 000 лири на седмица. 

Ако Лингард наистина твърдо откаже да остане, тогава Юнайтед ще бъде готов да го продаде, за да не го загуби без пари. Счита се, че 15 милиона биха били максимума за него, въпреки че реалната му цена е вероятно 3 пъти по-висока. 

През лятото от Уест Хям силно искаха да си го върнат след силното му представяне в тима под наем, а сега се говори, че ще бъде приоритет и за новите собственици на Нюкасъл, които освен това могат да му дадат и огромна заплата. 

От началото на сезона Лингард има 6 участия за Ман Юнайтед, повечето от пейката, но успя да вкара 2 гола, сред които бе победното попадение на терена на Уест Хям. Освен това той изработи гола на Кристиано Роналдо срещу Виляреал и демонстрира, че определено заслужава повече време на терена в състава на Оле Гунар Солскяер.