Манчестър Юнайтед обяви, че Рафаел Варан ще пропусне следващите „няколко седмици“ поради травма на слабините, получена по време на ангажимента с Франция.

Защитникът получи проблема в неделния финал на Лигата на нациите, в който „петлите“ надвиха Испания с 2:1, за да спечелят второто издание на турнира благодарение на обрат и попаденията на Карим Бензема и Килиан Мбапе.

„Рафаел Варан получи мускулна травма на слабините във финала на Лигата на нациите и започна рехабилитация в клуба. Той ще отсъства няколко седмици“, се казва в клубното изявление на „червените дяволи“.

Контузията на Варан, който бе привлечен от Реал Мадрид през лятото, идва в лош момент за Юнайтед, които навлизат в решителен момент от своя сезон в опитите да спечелят Висшата лига. Очаква се Варан да пропусне гостуването на Лестър в Премиършип в събота, визитита на италианския Аталанта в Шампионската лига и вероятно сблъсъка с Ливърпул на „Олд Трафорд“ на 24 октомври.

Нещата се влошават допълнително от факта, че капитанът на манчестърци Хари Магуайър е под въпрос за първия мач след международната пауза срещу бившия си тим Лестър. Магуайър, който партнира на Варан в сърцето на отбраната този сезон, е с контузия от домакинската загуба от Астън Вила в Лигата, когато напусна принудително терена малко след един час игра.