"Кристиано Роналдо заслужава "Златната топка", тази година той чупи рекорди един след друг", заяви легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Той подкрепи португалеца в борбата за шестия му трофей в сезона, в който той стана най-добрият голмайстор в историята и в националния си отбор.

През 2013 г. той вече преживя нещо подобно с трите си гола срещу Швеция (2-3) в плейофа за Мондиала в Бразилия. Такъв беше неговият рецитал тогава, че ФИФА и France Football удължиха периода за гласуване и CR7 с 1365 гласа победи Меси (с 1 205) и Рибери (1127).

Кристиано, на 36 години, остава ненаситен за голове. "Обещах, че винаги ще искам все повече и повече. Това е в мен и в нашата ДНК", каза той, след като реализира 58-ия си хеттрик срещу Люксембург и десетия с Португалия. Никой няма повече от него.

France Football ще обяви победителя за "Златната топка" на 29 ноември, а Роналдо е спечелил седем лиги, пет Шампионски лиги, веднъж стана еврошампион, една Лига на нациите, пет "Златни топки" и четири "Златни обувки" през цялата си кариера.

Той е и най-добрият голмайстор в историята на Реал Мадрид (451 гола) и на Португалия (115), припомня "Труд". На 36 години Роналдо е изживял най-специалния сезон в кариерата си и продължава да бъде пример за най-малките. На 2 февруари с двата си гола си срещу Интер в полуфинала за Купата той измести Пеле и Йозеф Бикан (762) и стана най-добрият голмайстор в историята на футбола.

Оттогава португалецът се състезава само със себе си, но продължава да вдига летвата и е на път да преодолее бариерата от 800 гола в елита: той има 795 гола в 1084 мача. Това не е единственият рекорд, който Кристиано преследваше. През 2021 г. той също стана водещ голмайстор за всички времена на национално ниво. Неговите 115 гола за Португалия му позволиха да победи рекорда на Али Даей (109). Освен това той стана европеецът с най-много титли (182). С 14 гола на европейски първенства стана най-добрият голмайстор на турнира на Стария континент. През миналия сезон той спечели и Купата, и Суперкупата на Италия. Той е първият играч, който е ставал голмайстор в Серия А, Премиер лигата и Ла Лига.