Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не спести суперлативи за своите футболисти след обрата от 0:2 до 3:2 срещу Аталанта в Шампионската лига снощи.

“Мисля, че и през първото полувреме играхме добре, но от две положения ни вкараха два гола. Това трябваше да спре, за да оцелеем. Имаме традиция в осъществяването на обрати. В съблекалнята казах на момчетата, че ако следващият гол в мача е за нас, ще победим. Бях сигурен, че ще успеем, просто трябваше да използваме шансовете си”, каза норвежецът. 

“Маркъс Рашфорд пропусна няколко положения преди почивката, но не се отказа. Той получи удар, но е и ще продължи да бъде много важен за отбора. Хари Магуайър изравни с инстинктивно докосване. Не мисля, че бихте очаквали такива такъв гол от него. Колкото до Кристиано, той е невероятен пред противниковата врата. Ако някой смята да критикува отношението и работоспособността му, нека види колко много тичаше в този мач”, подчерта мениджърът.

“Феновете са много важна част от нашия клуб. Тяхната подкрепа ни задържа в мача. Играчите осъзнават, че са истински щастливци, защото са в Манчестър Юнайтед. Това е нещото, за което милиони момчета и момичета по света мечтаят”, каза още Солскяер.

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини смята, че Де Хеа е попречил неговият отбор да победи.

“Не знам дали можехме да направим повече от това. Разбира се, че си вярвахме, но в атмосфера като тази една искра беше достатъчна, за да “запали” домакините. Имахме възможност да поведем с 3:1, но Де Хеа направи невероятно двойно спасяване, а след това дойде изравнителният гол”, коментира треньорът на бергамаските.