Мениджърът Оле Гунар Солскяер и Пол Погба са големите виновници за тежката загуба на Манчестър Юнайтед с 0:5 от Ливърпул насред "Олд Трафорд".

Тези мнения изразиха легендата на "червените дяволи" Пол Скоулс и анализаторът Джейми Карагър, който направи страхотна кариера на "Анфийлд".

20-кратният шампион на Англия беше буквално пометен в собствения си дом от големия съперник и бъдещето на Оле е поставено на карта. Това е най-тежкото поражение на отбора вкъщи от мърсисайдци и първият път от 1955 г. (б.р. - 0:5 от Манчестър Сити), когато пада на собствен терен с пет гола разлика и без да отбележи.

"Разочарованието е дума, която е твърде мека, за да се опише случилото се", отсече Скоулс, един от големите любимци на "Театъра на мечтите". "Всички разбираме, че беше трудно. Но с Ливърпул не можеш да играеш така", добави легендарният халф, след което подхвана Погба.

Френската звезда се появи в игра след почивката, но малко по-късно беше изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу Наби Кейта. "Той трябваше да помогне на отбора. Може би искаше да покаже силата си в халфовата линия, опита се да се бори, но в крайна сметка беше изгонен след глупаво нарушение. Отборът губи с 0:5 и е с десет души на терена... В такива ситуации си струва да помислим дали Погба ще остане в Юнайтед, ако Солскяер запази поста си".

"Той внесе объркване през последните години. Всички знаят колко е талантлив. Мениджърите му се доверяват, но с такова отношение, с нежелание да преподпише, влиза на терена и прави това. Погба показа неуважение и пълна липса на дисциплина по отношение на мениджъра и съотборниците си", не спести критики Скоулс.

Според Карагър, Солскяер също има голяма вина и не е подходящия човек за поста на "Олд Трафорд". "Върши добра работа, но ако Юнайтед иска да се състезава с отборите на Юрген Клоп, Томас Тухел и Пеп Гуардиола, има нужда от по-добър мениджър. Предишното ми изказване не беше неуважително. Съжалявам за Оле, това е най-лошият ден в кариерата му. Не искам да влизам в полемики с него, но е неприятно, когато трябва да се каже, че някой трябва да бъде уволнен. Не се чувствам неудобно, когато казвам, че Фред не е достатъчно добър. Или Скот Мактоминей. Затова без много притеснения казвам, че и Солскаяер не е достатъчно добър", заяви Карагър.

След 9 кръга във Висшата лига, Юнайтед заема 7-мо място с 14 точки и няма победа от 4 поредни мача, от които загуби три. Първата титла след ерата на сър Алекс Фъргюсън отново изглежда мираж в началото на сезона, въпреки че през лятото бяха привлечени играчи от класата на Рафаел Варан и Кристиано Роналдо. В следващия кръг Юнайтед има нов тежък мач, гостуване на Тотнъм.

Припомняме, че Солскаер пое "червените дяволи" в средата на декември през 2018 г. Той замени на поста Жозе Моуриньо като временен вариант, но успя да си спечели постоянен договор. През това лято Оле преподписа с клуба до 2024 г