Ръководството на Манчестър Юнайтед вече е решило да уволни Оле Гунар Солскяер, като на негово място ще застане Антонио Конте.

Поне така твърдят медиите в Италия. Sportitalia и Sky Sport Italia съобщават, че хора от Юнайтед вече са провели няколко официални разговора с Конте и до дни всичко ще бъде ясно. Другите имена свързвани с "Олд Трафорд" са тези на Зинедин Зидан, Луис Енрике и Ерик Тен Хаг от Аякс. 

Бившият наставник на Ювентус, Интер и Челси винаги е бил против да застане начело на даде отбор по средата на сезона, но в случая е убеден, че може да се справи с кризата на “Олд Трафорд”. Sportitalia споменава и конкретни параметри: договор за три години и заплата от 12 млн. евро на сезон. 

Конте обаче никога не се задържа дълго на едно място. Престоят му в Юве продължи три години, а в Челси, Интер и националния отбор на Италия - по две.

Това е в противоречие с политиката на Манчестър Юнайтед и идеята на ръководството да заложи на мениджър, който ще се установи на “Олд Трафорд” за по-продължителен период. 

Трябва да се отбележи, че Конте е и сред фаворитите да застане начело на Нюкасъл, след като клубът смени собствениците си. Според The Sun обаче той ще откаже офертата. 

Причината за това е, че той иска да поеме отбор, който ще е конкурентен в битка за трофеи. Това е и една от причините през миналото лято безработният наставник да откаже да поеме Тотнъм.

Както е известно, в неделя "червените дяволи" регистрираха една от най-унизителните загуби в историята си, след като бяха разбити от големия си съперник Ливърпул с 5:0 на "Олд Трафорд".

Независимо от всички критики, Солскяер вярва, че е на прав път и може да донесе желаните резултати и е напълно възможно той да получи един последен шанс да запази работата си, но предстоят срещи с Тотнъм, Аталанта и Манчестър Сити.