Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер, е третият най-успешен на този пост на "Олд Трафорд" след Втората световна война.

Безпощадната статистика показва, че норвежецът, който е на прага на уволнението, има 54,88% победи начело на "червените дяволи" от 164 мача. Преди него е Жозе Моуриньо, който Оле наследи. Специалния има 144 двубоя и 58,33% успеваемост.

Едва ли е изненада, че на първо място е легендата сър Алекс Фъргюсън. Иконата на Юнайтед натрупа 1500 двубоя за 27 години, а процентът му на победи е 59,67.

Но сухата статистика едва ли ще спаси поста на Солскяер. Той още не е донесъл трофей на "Олд Трафорд", а в неделя 20-кратният шампион на Англия претърпя една от най-тежките загуби в богатата си история - 0:5 от големия съперник Ливърпул на "Театъра на мечтите".

Спряганите имена за нов мениджър на Юнайтед са Антонио Конте и Зинедин Зидан, които са свободни. Предполага се, че французинът, който изведе Реал Мадрид до три поредни триумфа в Шампионска лига, трудно ще се навие за поста.