Димитър Бербатов прие тежко загубата на Манчестър Юнайтед с 0:5 от Ливърпул в дербито миналата седмица. В своята колонка бившият голмайстор на "червените дяволи" коментира унижението.

"Беше болезнено да се гледа - споделя бившият национал, цитиран от webcafe.bg - Не го очаквах, а и едва ли са много хората, които са го очаквали. Ливърпул напълно си заслужи победата. Всеки играч на Юнайтед бе слаб, нищо не работеше, а малките детайли правят голяма разлика във футбола. Беше огромно разочарование за мен.

Естествено, че съм притеснен. Ако погледнем по-голямата картинка, пътуването е дълго, сезонът далеч не е свършил. Юнайтед има качеството, трябва да отвърне на удара. Този отбор и клуб все още са в период на трансформация след Фъргюсън, не могат да намерят точния ритъм и формула. Не могат да използват целия талант, който притежават. През това време Ливърпул и Сити са двата клуба, които се изкачиха над тях, а Юнайтед е на известна дистанция зад тях.

Играчите вероятно си говорят много, поне така беше в съблекалнята по времето, когато аз играех за Юнайтед. Естествено, трудно е за мениджъра, но и играчите трябва да поемат отговорност. Когато видиш колко разочарован, гневен и отчаян беше Роналдо на терена в неделя... Ясно е, че и той не е очаквал такъв погром. Сигурен съм, че е имал доста какво да каже в съблекалнята след мача. Играчи с такъв статут имат правото да проведат такъв разговор, да кажат дори по-силни думи."