Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Уейн Руни защити мениджъра Оле Гунар Солскяер и обяви, че футболистите също трябва да поемат необходимата отговорност за лошите резултати напоследък. 

Червените дяволи спечелиха едва една точка от последните си 4 шампионатни двубоя, като кулминацията бе унизителното 0:5 срещу Ливърпул насред „Олд Трафорд”. Веднага се заговори за уволнение на норвежеца, който все пак получи още известно време, за да запази позицията си. 

„Футболистите също носят голяма отговорност. Те са играчи от световна класа, национали и трябва да показват повече за клуб като Юнайтед. Трябва да започнат да усещат същото разочарование, когато губят, както това се случва при феновете” заяви Руни. 

„Виждам твърде много футболисти, които не искат да се връщат в защита и не оставят всичко от себе си за отбора, а това е неприемливо. Те трябва да се запитат сами защо е така. Много е лесно треньорът да обира всички негативи, но те получават огромни заплати и не смятам, че оправдават възнагражденията с представянето си” добави той. 

„Това е много труден период за Юнайтед. Мачът срещу Ливърпул не бе приятен за гледане, но такива неща понякога се случват във футбола. Ливърпул е фантастичен отбор, с вероятно най-добрия играч в момента в света – Мо Салах. Основната разлика обаче бе в това, че те работят и без топка. Има натиск въху Оле, но той е боец и ще продължи да се старае максимално. Сигурен съм, че в Юнайтед имат план, без значение дали с него или не. Ръководителите са добри и ще вземат точните решения” изтъкна още Руни.