Брендан Роджърс е водещият кандидат за заместник на Оле Гунар Солскяр като нов мениджър на Манчестър Юнайтед, съобщи ESPN.

Според американския спортен канал, наставникът на Лестър е изместил Антонио Конте от първия избор за ролята, ако Солскяр не успее да подобри представянето на „червените дяволи“. Норвежецът бе сериозно разкритикуван след унизителното поражение от Ливърпул с 0:5 и петте загуби в последните девет мача във всички турнири.

Предвид трудните мачове, които предстоят на манчестърци, мнозина предричат, че Солскяр няма да продължи дълго време да води английския гранд.

Според информацията, ръководството на Юнайтед търси мениджър, който има история с налагането на млади кадри и изповядва атакуващ футбол, като Роджърс пасва на описанието. Той впечатлява в Лестър, след като триумфира с ФА Къп миналия сезон и изведе отбора до последователни завършеци на петото място в Премиършип.

Роджърс подписа дългосрочен контракт с Лестър през 2019, който го оставя в клуба до 2025, така че Юнайтед ще се нуждаят от висока компенсация, ако го измъкнат от „лисиците“.

Конте също е считан за вероятен наследник на Солскяр, но предвид скорошните провали на Жозе Моуриньо и Луис ван Гаал, ръководството предпочита британски мениджър. Счита се, че една от причините, поради която Солскяр продължава да води тима, е липсата на атрактивни налични опции за наставник.