Кристиано Роналдо отново се превърна в спасител на Манчестър Юнайтед, след като вкара на два пъти, за да може тимът му да измъкне 2:2 при гостуването си срещу Аталанта в Бергамо в мач от Шампионската лига. 

Домакините на два пъти повеждаха и докосваха победата, когато в самия край суперзвездата успя да се разпише и да донесе още малко спокойствие на Оле Гунар Солскяер, въпреки че играта на тима изобщо не бе впечатляваща. 

Домакините имаха по-добрите положения и отново има за какво да съжаляват. С 5 точки в група F те запазват шансове да продължат напред, докато Юнайтед и Виляреал имат по 7. 

Оле Гунар Солскяер запази формацията 5-3-2, като даде титулярно място на Пол Погба и Маркъс Рашфорд на местата на Фред и Единсон Кавани. Ерик Баи замени Линдельоф в защита. За домакините Хосе Паломино отново бе на линия, като това бе единствената промяна, след като той стартира на мястото на Матео Ловато. 

Не бяха изминали и 20 секунди, когато Роналдо получи шанс да стреля, но прати топката във вратаря Мусо. В 4-ата минута гредата спаси домакините. Коопмайнерс загуби лесно, Шоу напредна и намери Рашфорд, чийто удар бе блокиран, но след това Погба подаде на Мактомини след чийто шут се получи сериозен рикошет, но топката срещна рамката за радост на италианците. 

И както често се случва, Аталанта вкара при първото си опасно положение, не и без помощта на Давид де Хеа. Мактомини пресече едно подаване, но отклони на пътя на Сапата, който навлезе в наказателното поле, след това намери свободния Иличич и той прати топката във вратата, след като испанският вратар допусна тя да мине под тялото му. 

Последва намеса на ВАР, тъй като Пашалич бе в позиция пред Де Хеа, но в крайна сметка попадението бе признато и така както и преди 2 седмици Аталанта взе ранно предимство. 

Веднага след подновяването на играта Мусо изпревари Роналдо при един дълъг пас, а след това Шоу стреля неточно от въздуха. Последва неточен удар на Роналдо след трудна топка от Уан-Бисака, домакините отговориха с контра и шут на Сапата, но малко встрани от целта. 

Бергамаските пресираха съперника при всяка възможност и в 31-ата минута като по чудо не вкараха отново. Погба бе притиснат и сбърка при подаването си. Получи се рикошет и топката остана свободна в наказателното поле, където Сапата стреля, но Баи успя да притича и да отклони в корнер. Последва преглеждане от ВАР за евентуална игра с ръка на защитника и дузпа, но такава в крайна сметка нямаше. 

След още едни претенции за наказателен удар, този път за игра с ръка на Фернандеш след корнер, Варан трябваше да напусне заради нова контузия. На негово място влезе Мейсън Грийнууд, а Юнайтед заигра с четирима в защита. 

Изглеждаше, че паузата ще дойде при аванс за домакините, когато Роналдо отново показа магията си. Грийнууд бе замесен в положението, като намери Фернандеш, който с пета изведе Кристиано и той преодоля Мусо. Това бе неговият 126-и гол за Юнайтед, с който изравни постижението на Оле Гунар Солскяер. 

Второто полувреме започна с по една засада при добри положения за двата отбора, като при това на Юнайтед Грийнууд стреля в гредата. В 56-ата минута обаче, домакините вкараха отново. 

Сапата бе изведен зад защитата и майсторски стреля покрай Де Хеа, за да върне преднината на бергамаските. Лайнсменът вдигна флага за засада и последва нова намеса на ВАР, като забавянето бе от около минута, преди в крайна сметка да се окаже, че засада няма и домакините да могат да се зарадват и да поведат с 2:1! 

В следващите минути Червените дяволи опитаха да натиснат, но без да стигнат до чисти положения. Домакините пък дебнеха за контри и при една от тях Сапата стреля с глава, но притиснат от Баи прати топката над вратата. В 85-ата минута Де Хеа са справи с удар на колумбиеца, който продължаваше да бъде много опасен. 

Времето изтичаше, когато в 91-ата минута Роналдо пак излезе на сцената и спаси Юнайтед. След един карамбол около границата на наказателното поле, Грийнууд чукна леко на пътя на португалеца, който от въздуха с великолепен диагонален удар прати топката в мрежата и донесе скъпоценната точка на отбора си. 

Аталанта – Манчестър Юнайтед    2:2

1:0    Иличич 12
1:1    Роналдо 45+1
2:1    Сапата 56
2:2    Роналдо 91

Аталанта: Мусо, Де Роон, Демирал, Паломино, Дзапакоста, Фрьолер, Коопмайнерс,  Меле, Иличич (71 Муриел), Пашалич (46 Джимшити), Сапата
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баи, Варан (38 Грийнууд), Магуайър, Шоу, Мактомини (87 Санчо), Погба (68 Матич), Фернандеш (87 Ван де Беек), Рашфорд (68 Кавани), Роналдо