Преговорите за новия договор на Джеси Лингард с Манчестър Юнайтед са в застой, след като двете страни не успяват да постигнат споразумение,  пишат на Острова. 

Настоящият контракт на футболиста е до края на сезона и Червените дяволи искат да го задържат, въпреки че той не е сред титулярите на Оле Гунар Солкяер. 

През лятото норвежецът увери англичанина, че влиза в плановете му, но досега той стартира само в един двубой, който бе за Купата на Лигата, като предимно влиза от пейката. Това обаче не му попречи да вкара 2 гола във Висшата лига при само 5 участия. 

Според „Скай Спортс“ двете страни искат да преодолеят трудностите и да се договорят, но все пак съществува и вариант, при който ако това не стане, през януари Лингард ще може да подпише предварителен договор с друг клуб. 

28-годишният играч продължава да твърди, че иска да играе редовно, за да може да попадне в националния тим за световното първенство в Катар догодина. През миналата кампания той впечатли в Уест Хям, където като преотстъпен за няколко месеца се отчете с 9 гола и 5 асистенции за само 16 мача. Идването на Кристиано Роналдо обаче, съвсем намали игровото му време.