Манчестър Юнайтед си осигури класиране за осминафиналите в Шампионската лига след като победи Виляреал с 2:0 като гост в мач от Група "F" в най-силния евроейски клубен турнир. Това бе първият мач след раздялата с Оле Гунар Солскяер и под ръководството на Майкъл Карик. 

Домакините бяха по активния тим през голяма част от мача, но "червените дяволи" показаха по-голяма ефективност пред гола и с две късни попадения спечелиха важни три точки. С този успех Манчестър Юнайтед е недостижим в класирането с 10 точки преди мачовете от последния кръг в груповата фаза.

12 минути преди края домакините допуснаха скандална грешка за своето ниво при изнасяне на топката. Вратарят Херонимо Рули комбинира с пас по земя с Етиен Капу, който се забави първо с приближаването към топката, после с овладяването ѝ, а от това идеално се възползва Фред, който затвори прекрасно халфа на Виляреал и някак подаде на Кристиано Роналдо пред наказателното поле.

Португалецът видя, че вратарят на домакините е излязал достатъчно напред от своята врата и с прехвърлящ удар направи резултата 0:1. По този начин той вкара своя 6-и си гол в 5-ия си мач през сезона в Шампионската лига.

В 90-ата минута Джейдън Санчо оформи крайния резултат след бърза контраатака, като го направи с дебютния си гол за Манчестър Юнайтед.

Виляреал - Манчестър Юнайтед 0:2

Голмайстори: 0:1 Роналдо (78), 0:2 Санчо (90)