Майкъл Карик очаквано бе доволен, след като Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 визитата си на Виляреал и си гарантира място на 1/8финалите в Шампионската лига. 

Червените дяволи отново не бяха убедително в играта,  особено през първото полувреме, но след паузата се подобриха и стигнаха до успеха с късни голове. Сухата мрежа също бе отличен бонус в първия мач след раздялата с Оле Гунар Солскяер. 

„Резултатът очевидно е сериозен плюс за нас, предвид лошата серия, в която се намирахме и това е нещо, което няма как да скрием. Да си върнем усещането, което носят победите е страхотно, а освен това не допуснахме и гол, така че има доста позитиви от представянето ни“ заяви временният наставник. 

„За мен най-хубавото бе как всеки се адаптира към ситуацията и кък играчите се обединиха. Тези ситуации носят смесени чувства. Това е тест за много хора и именно тогава се вижда кой какъв характер притежава, кой е с теб и кой не. Всички застанаха зад мен и заедно успяхме да постигнем победата, което ни радва много“ добави той. 

„Мачът се разви точно както си мислех. След всичките лоши резултати напоследък и това, през което преминахме в последните дни, бе ясно, че няма как да дойдем тук и да играем страхотен футбол. Съперникът е силен отбор и бе ясно, че ще е труден мач. Важно е, как започваш един мач, но също така е важно и кой завършва мача и как го завършваш“ каза още Карик, който направи ключови смени в средата на второто полувреме, пускайки Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд и това до голяма степен промени двубоя.