Майкъл Карик се очаква да изведе Манчестър Юнайтед за неделния двубой срещу Челси, като търсенето за временен мениджър до края на сезона продължава.

Карик бе поставен временно на позицията, докато от клуба проведат задълбочен процес по назначаването на специалист, който да води отбора до края на сезона след уволнението на Оле Гунар Солскяр миналия уикенд, преди да започне работата и по търсене на постоянен мениджър начело на „червените дяволи“.

Клубът планира да назначи постоянен наставник в края на сезона и треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино е техен първи избор, като Ерик Тен Хаг, който в момента води Аякс, също попада сред вариантите. Разговорите с различни кандидати продължават да текат, сред които Ернесто Валверде и Ралф Рагник, като според някои информации бившият старши треньор на Лион Руди Гарсия също е бил потърсен от ръководството на Юнайтед.

Sky Sports научи, че от „червените дяволи“ не са разговаряли с никого преди напускането на Солскяр. От клуба не изключват възможността да назначат и постоянен мениджър до края на сезона, дори преди това да обявят името на нов наставник.