Бившият национал на Нидерландия Рафаел ван дер Ваарт за пореден път разкритикува капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър. Той заяви, че английският национал е на ниво "аматьори" в родината му и се чуди как "червените дяволи" платиха на Лестър 80 милиона паунда през 2019 г., за да го привлекат. 

"Хари Магуайър наистина е лош. Казвам го толкова често. Беше толкова скъп! Къде го намериха? Играчи като него се подвизават за аматьорски клубове в Нидерландия. Мисля, че това е невероятно. Той не е защитник от най-високо ниво и демонстрира това всяка седмица. След като клубовете купуват тези играчи, разбирам защо имат финансови проблеми", заяви  Ван дер  Варт.

Припомняме, че Магуайър получи червен картон при тежката загуба на Юнайтед с 1:4 от Уотфорд и ще пропусне неделното гостуване на Челси в дербито от кръга във Висшата лига. В социалните мрежи даже се появиха шеги, че от "Стамфорд Бридж" обжалват наказанието на бранителя, за да може да играе.

През този сезон Магуайър има 15 мача във Висшата лига и Шампионска лига с 1 гол. Той често е обект на критики и е обвиняван за слабата форма на Юнайтед в първенството, където отборът заема 8-мо място със 17 точки, на 6 пункта зад 4-ия Уест Хям.