Португалската звезда Кристиано Роналдо ще се откаже от футбола, когато задмине Лео Меси по Златни топки. Това заяви главният редактор на списание France Football Паскал Фере. 

Именно френското издание връчва най-ценния индивидуален приз в царя на спорта, като в момента аржентинският гений има с една повече от голмайстора на Манчестър Юнайтед - 6 срещу 5. В понеделник ще стане ясен и победителят за 2021 г., като основен фаворит е Меси заради триумфа си с Аржентина на Копа Америка. Според различни слухове, зад него ще останат Карим Бензема и Роберт Левандовски.

"Това е шестата година, в която съм отговорен за Златната топка и досега не съм допуснал нито една грешка. Не искам да лъжа, но казвам на всеки, който ми се обади, че не мога да кажа името, защото самите победители дори още не го знаят. Не би било честно да разберем по този начин".

"Много сме внимателни. Носителят на Златната топка е голяма тайна. Не мисля, че има подобна ситуация в спорта. Трофеят означава много за играчите. Лука Модрич плака като дете, когато му се обадих. Роналдо има само една амбиция и това е да завърши кариерата си с повече Златни топки от Меси. Знам, защото той ми го каза. Ако се вгледате внимателно, двамата вкарват много голове септември и октомври и това не е случайно", заяви Фере.